Description
Maukas kotimainen maa-artisokkarouhe esimerkiksi salaatteihin ja keittoihin lisättäväksi.
Maa-artisokkasipsien valmistuksessa syntyy hukkana rouhetta, sillä maa-artisokka murenee helposti. Siitä on syntynyt idea kaiken käyttämisestä ja hukan vähentämisestä. Rouheen suosion myötä olemme alkaneet myös käyttämään maanviljelijän hukkaa eli niitä myyntiin liian pieniä maa-artisokkia sekä mukuloista irti leikattavia pylpyröitä, rouheen valmistamiseen. Näin ollen tämä tuote vähentää ruokahävikkiä kahdesta kohtaa ketjua. Tuottajalta sekä valmistuksesta.
Rouhe kuten sipsitkin valmistetaan käsityönä, ilman lisäaineita ja sokeria. Maa-artisokat tulevat pestyinä Nurmijärveltä viljelijältä nimeltään Rinnekari. Valmistus tapahtuu Pilpalan entisen koulun keittiössä, johon olemme luoneet oman tuotantotilan. Rouhetta valmistaa Anu ja pakkaaminen hoidetaan yhteisesti Katin ja Anun toimesta.
Rouhe sisältää paljon kuitua nimeltään inuliini ja saattaa näin ollen aiheuttaa ilmavaivoja herkkävatsaisille. Toisaalta inuliinin ansiosta rouhe sopii esimerkiksi verensokereitaan tarkkailevalle.
Katajamaas jordärtskockagryn
Välsmakande inhemska malda jordärtskockagryn att tillsätta i till exempel sallader och soppor.
Vid tillverkning av malda jordärtskockachips är det slöseri med grus, eftersom den malda jordärtskocka lätt smulas sönder. Tanken att använda allt och minska avfallet föddes ur det. Med grynens popularitet har vi också börjat använda bondens avfall, det vill säga de malda jordärtskockorna som är för små för försäljning, samt knölarna som kan skäras bort från knölarna, för att göra gryn. Således minskar denna produkt matsvinnet på två punkter i kedjan. Från producent och tillverkning.
Gryn, som chips, görs för hand, utan tillsatser och socker. De malda jordärtskockorna kommer tvättade från Nurmijärvi från en bonde som heter Rinnekari. Tillverkningen sker i köket på Pilpalas tidigare skola, där vi har skapat en egen produktionslokal. Grynen framställs av Anu och förpackningen hanteras gemensamt av Kati och Anu.
Gryn innehåller mycket fibrer som kallas inulin och kan därför orsaka flatulens hos personer med känsliga magar. Å andra sidan, tack vare inulin, lämpar sig gryn till exempel för dem som övervakar sitt blodsocker.
Tuote on / Product är:
- gluteeniton / glutenfri
- sokeriton / sockerfri
- laktoositon / lactosfri
- maidoton / mjölkfri
- lisäaineeton /utan tillsatser
- vegaaninen / vegan
- Valmistettu tehtaassa, jossa käsitellään kananmunaa ja gluteenia. Tillverkad i en fabrik som bearbetar ägg och gluten.
Ainesosat: maa-artisokka, rypsiöljy, suola, paprika
Ingredienser: jordärtskocka, rapsolja, salt, paprika
Ravintoarvot / Näringsvärden: TULOSSA!
Alkuperämaa / Ursprungsland
Suomi
Finland
Valmistaja / Tillvärkare:
Katanura Oy, Loppi/Loppis, Suomi/ Finland
Säilytys / Förvaring
Kuivassa.
I det törra.
Reviews
There are no reviews yet.