Katajamaan maa-artisokkarouhe 80 g

4.50

Hullun hyvää maa-artisokkarouhetta suoraan Suomen luonnosta. Heitä salaatin tai sosekeiton päälle. Sopii hyvin myös vaikka sämpylä- tai leipätaikinaan.

Description

Maukas kotimainen maa-artisokkarouhe esimerkiksi salaatteihin ja keittoihin lisättäväksi.

Maa-artisokkasipsien valmistuksessa syntyy hukkana rouhetta, sillä maa-artisokka murenee helposti. Siitä on syntynyt idea kaiken käyttämisestä ja hukan vähentämisestä. Rouheen suosion myötä olemme alkaneet myös käyttämään maanviljelijän hukkaa eli niitä myyntiin liian pieniä maa-artisokkia sekä mukuloista irti leikattavia pylpyröitä, rouheen valmistamiseen. Näin ollen tämä tuote vähentää ruokahävikkiä kahdesta kohtaa ketjua. Tuottajalta sekä valmistuksesta.

Rouhe kuten sipsitkin valmistetaan käsityönä, ilman lisäaineita ja sokeria. Maa-artisokat tulevat pestyinä Nurmijärveltä viljelijältä nimeltään Rinnekari. Valmistus tapahtuu Pilpalan entisen koulun keittiössä, johon olemme luoneet oman tuotantotilan. Rouhetta valmistaa Anu ja pakkaaminen hoidetaan yhteisesti Katin ja Anun toimesta.

Rouhe sisältää paljon kuitua nimeltään inuliini ja saattaa näin ollen aiheuttaa ilmavaivoja herkkävatsaisille. Toisaalta inuliinin ansiosta rouhe sopii esimerkiksi verensokereitaan tarkkailevalle.

Katajamaas jordärtskockagryn

Välsmakande inhemska malda jordärtskockagryn att tillsätta i till exempel sallader och soppor.

Vid tillverkning av malda jordärtskockachips är det slöseri med grus, eftersom den malda jordärtskocka lätt smulas sönder. Tanken att använda allt och minska avfallet föddes ur det. Med grynens popularitet har vi också börjat använda bondens avfall, det vill säga de malda jordärtskockorna som är för små för försäljning, samt knölarna som kan skäras bort från knölarna, för att göra gryn. Således minskar denna produkt matsvinnet på två punkter i kedjan. Från producent och tillverkning.

Gryn, som chips, görs för hand, utan tillsatser och socker. De malda jordärtskockorna kommer tvättade från Nurmijärvi från en bonde som heter Rinnekari. Tillverkningen sker i köket på Pilpalas tidigare skola, där vi har skapat en egen produktionslokal. Grynen framställs av Anu och förpackningen hanteras gemensamt av Kati och Anu.

Gryn innehåller mycket fibrer som kallas inulin och kan därför orsaka flatulens hos personer med känsliga magar. Å andra sidan, tack vare inulin, lämpar sig gryn till exempel för dem som övervakar sitt blodsocker.

Tuote on / Product är:

  • gluteeniton / glutenfri
  • sokeriton / sockerfri
  • laktoositon / lactosfri
  • maidoton / mjölkfri
  • lisäaineeton /utan tillsatser
  • vegaaninen / vegan
  • Valmistettu tehtaassa, jossa käsitellään kananmunaa ja gluteenia. Tillverkad i en fabrik som bearbetar ägg och gluten.

Ainesosat: maa-artisokka, rypsiöljy, suola, paprika

Ingredienser: jordärtskocka, rapsolja, salt, paprika

Ravintoarvot / Näringsvärden: TULOSSA!

Alkuperämaa / Ursprungsland

Suomi

Finland

Valmistaja / Tillvärkare:

Katanura Oy, Loppi/Loppis, Suomi/ Finland

Säilytys / Förvaring

Kuivassa.

I det törra.

Additional information

Weight 80 kg
Jälleenmyyjät

Pelto-Seppälän tilapuoti, Lopen Tokmannin Pehtoori, Kirkkonummen maatilapuoti, Lähiruokakauppa Heila, Knehtilän luomutila

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

You may also like…